Київтеплоенерго ремонтує газоходи котлів на одній із котелень у Голосіївському районі

У столиці тривають ремонти теплогенеруючого та допоміжного обладнання на теплоджерелах «Київтеплоенерго». Задача енергетиків – забезпечити стабільну роботу станцій теплопостачання та котелень узимку, адже вони генерують близько 40% тепла для потреб міста. Наразі КП «Київтеплоенерго» ремонтує газоходи котлів на одній із котелень у Голосіївському районі.

Так, на котельні ремонтують підземну частину газоходів котлів. Узимку під час вироблення тепла температура димових газів досягає 200°С. Відтак стіни димоходів мають бути надійними та витримувати високотемпературне навантаження.

Тому в міжопалювальний період енергетики виконують чистку каналів, відновлюють стіни та склепіння газоходів вогнетривкою цеглою. Проведений ремонт забезпечить щільність газоходів під час експлуатації котлів узимку. Це також допоможе зберегти коефіцієнт корисної дії котлів і зменшить витрати природного газу.

Усі роботи «Київтеплоенерго» виконує власними силами.

Нагадаємо, в межах підготовки до опалювального сезону «Київтеплоенерго» виконує ремонт на всіх теплоджерелах, які будуть задіяні в майбутньому опалювальному сезоні. Зокрема, проводять технічне діагностування котлів і трубопроводів, обстежують димові труби, виконують поточні та капітальні ремонти котлів, електрообладнання, насосного та газового устаткування.

Друк