Правоохоронці висувають звинувачення Київтеплоенерго щодо робіт часів Київенерго та нібито розтрати ще ненаданого кредиту

На території комунального підприємства Київтеплоенерго тривають чергові обшуки. У період, коли працівники підприємства виконують критично важливу роботу для проходження опалювального сезону, слідчі органи своєю ухвалою суду демонструють винятково непрофесійний підхід.

Посадових осіб Київтеплоенерго звинувачують у нібито привласненні бюджетних коштів під час ремонту теплових мереж на вул. Антоновича ще в 2016 році. Тоді паливно-енергетичний комплекс столиці обслуговувало ПАТ «Київенерго». КП «Київтеплоенерго» на той час не існувало, мережі в його управління передали лише після 2018 року.

Як додають у Київтеплоенерго, слідчі, суперечачи самим собі, стверджують, що це кошти кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, взяті Київською міською державною адміністрацією на реконструкцію теплових мереж. Нагадуємо, що КМДА підписала відповідний меморандум з ЄБРР лише в 2018 році. Через воєнний стан місто досі не отримало кошти за цим кредитом.

Колектив комунального підприємства Київтеплоенерго вчергове намагаються дискредитувати за допомогою міфічних обвинувачень і лише перешкоджають життєво важливому процесу підготовки до зими.

Нагадаємо, два тижні тому правоохоронці звинуватили Київтеплоенерго в перевищенні закупівельної ціни обладнання, що було надане підприємству як благодійна допомога.

Друк