У Києві на Відрадному масиві триває реконструкція понад 1 км теплових мереж

Триває реконструкція магістральних тепломереж, що забезпечують теплом житловий масив Відрадний. Наразі комунальне підприємство «Київтеплоенерго» проводить третій етап робіт. Цьогоріч перекладуть понад 1 км зношених труб: 830 м магістральних і 240 м – що ведуть безпосередньо до будинків. Під час двох попередніх етапів, які виконували у 2021 році на вул. Тетянинській, уже переклали близько 1,1 км нових сучасних труб. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час інспекції робіт.

За його словами, столиця попри все продовжує реконструкцію найбільш зношених як магістральних трубопроводів, так і розподільчих мереж до будинків. Попри фінансовий дефіцит та кадровий голод через мобілізацію, теплопостачання в киян має бути надійним.

«На цій ділянці на Відрадному мали багато проблем з тепломережами. Труби тут прокладені ще у 1960-х роках під час забудови житлового масиву. Лише за останні 5 років тут виявили більше півсотні пошкоджень, тому і прийняли рішення про реконструкцію. Адже завдяки перекладці підвищиться надійність теплопостачання для понад 170 будівель мікрорайону, зокрема для 50 житлових будинків, 3 дитсадків, 3 медичних закладів та 90 відомств», – зазначив Петро Пантелеєв.

Реконструкція дає змогу комплексно вирішити питання зношених тепломереж.

За словами головного інженера СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго», зараз роботи проходять на магістральному трубопроводі діаметром 600 мм. Під час перекладання зношені трубопроводи замінюють на нові – сучасні, попередньо ізольовані. Вони оснащені аварійною сигналізацією, яка в разі пошкодження допоможе швидко його знайти і локалізувати та, відповідно, мінімізувати час відключення послуги. Строк служби таких трубопроводів складає 50 років.

Реконструкцію на цій ділянці планують завершити до початку опалювального сезону. Далі буде виконано благоустрій та відновлено асфальтне покриття.

Перекладання тепломережі на Відрадному – це частина програми реконструкції найбільш зношених ділянок тепломереж. Загалом у 2024 році заплановано замінити 55 км тепломереж.

Друк