У Києві вже протестували на міцність 85% теплових мереж й ліквідували понад 1,5 тисячі пошкоджень

У Києві на 80% столичних будівель і об’єктів міського господарства вже виконана підготовка до зими. Проведено гідравлічні випробування на 85% на теплових мережах. Також на 90% виконані планові ремонти і регламентні роботи на котельнях і теплових пунктах. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв на засіданні оперативного міського штабу з підготовки міського господарства до осінньо-зимового періоду 2024–2025 років.

За його інформацією, наразі тепловики активно ліквідовують виявлені під час гідравлічних випробувань пошкодження: наразі вже ліквідовано понад 1,5 тисячі пошкоджень трубопроводів. «Київтеплоенерго» також здійснює модернізацію супутнього теплоенергетичного обладнання.

«На початок жовтня опалювальна система має бути готова до запуску. Утім я прошу всіх балансоутримувачів не чекати до цього часу та вже зараз оформити акти готовності будівель до опалювального сезону. Насамперед це стосується житлового фонду, а також освітніх і медичних закладів», – наголосив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що Київ знову готується до холодів в умовах можливого обмеження електропостачання з огляду на масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури.

Нагадаємо, що всі котельні міста, де це дозволяє потужність, уже оснащені генераторами для безперебійної роботи. Також ще понад 50 пересувних мобільних котелень, які у випадку надзвичайної ситуації забезпечуватимуть теплом медичні заклади та будівлі з пунктами обігріву.

Окрім цього, у столиці діють чотири механізми для багатоквартирних будинків, що допомагають впроваджувати енергоефективні заходи чи обладнання безперебійного живлення. Зокрема, для ОСББ та ЖБК, завдяки чому мешканці можуть встановлювати у своїх будинках альтернативні джерела живлення або енергоефективне обладнання.

Друк