Київтеплоенерго відремонтувало понад 2 100 теплопунктів у межах підготовки до зими

У місті триває підготовка до опалювального сезону. КП «Київтеплоенерго» виконує планові ремонти на теплових пунктах, від яких залежить теплопостачання безпосередньо житлових будинків. Роботи тривають щоденно в усіх районах міста. Наразі ремонти проведені вже на 2 100 теплопунктах – понад 70% від запланованого обсягу робіт.

Загалом енергетики мають підготувати до зими обладнання майже 3 000 теплопунктів. Теплообмінники, насоси, електродвигуни, запірна та регулювальна арматура, трубопроводи, а також значна кількість супутнього обладнання в теплопунктах (вимірювальні прилади, електричні шафи керування, клапани тощо) потребують регулярного технічного обслуговування та щорічних планових ремонтів. Від справності обладнання теплопунктів залежить якість теплопостачання кожного окремого будинку в мікрорайоні.

Під час планового ремонту теплопункту працівники «Київтеплоенерго» проводять діагностику обладнання, прочищають і промивають поверхні теплообміну теплообмінників, виконують ревізію обертових механізмів, замінюють контрольно-вимірювальні прилади й елементи, що відпрацювали свій ресурс. Також видаляють корозію, оновлюють антикорозійне покриття і теплоізоляцію трубопроводів, ремонтують опорні конструкції.

Так, на вул. Ревуцького теплоенергетики завершили плановий поточний ремонт одного з центральних теплових пунктів, який розподіляє постачання тепла та гарячої води для 12 будинків мікрорайону Позняки. Потужність подачі тепла в опалювальний сезон тут складає 5,6 Гкал/год.

Загалом до зими мають підготувати 1 443 центральних теплових пунктів і 1 550 індивідуальних теплових пунктів, що перебувають на балансі КП «Київтеплоенерго».

Друк