Вартість опалення в столичних багатоповерхівках, де провели енергоефективні заходи, нижча майже на 25%

Будинки-учасники міської програми енергоефективності 70/30 сплачують за тепло в середньому на 20-30% менше.
Абсолютним рекордсменом Києва з енергозаощадження у грудні став будинок на вул. Автозаводська, 5а. Вартість опалення тут склала 22,51 грн/м². Це майже на 25% менше, ніж середня вартість опалення 1 м² в Києві у будинках з лічильниками за цей самий період.
Така економія стала можливою завдяки участі у міській програмі енергоефективності 70/30. У будинку по вул. Автозаводська, 5а модернізовано індивідуальний тепловий пункт, виконано утеплення фасадів та оновлено систему освітлення місць загального користування. Упродовж 2017-2018 рр. інвестиції у енергоефективність склали близько 2,4 млн грн за механізмом співфінансування (70% – кошти міського бюджету, 30% – власні кошти ЖБК «Кристал-21»).
Ще одним лідером з енергоефективності із найменшими витратами на опалення став будинок на вул. Райдужна, 20 – 23,16 грн/м² (економія 21%).
Перевірити, скільки тепла споживає ваша багатоповерхівка, яка вартість опалення, що впливає на обсяги нарахувань – можна на сайті teplo.org.ua. Щоб порівняти ваш будинок з більш енергоефективним, скористайтесь функцією пошуку на сайті https://teplo.org.ua/
Друк