Київтеплоенерго готує найбільшу котельню Дніпровського району до зими

У Дніпровському районі триває підготовка одного з найбільших теплоджерел до опалювального сезону 2023/2024. Ця котельня забезпечує теплом та гарячою водою Райдужний масив та більшу частину Воскресенки. А це майже 250 споживачів, в тому числі 127 багатоквартирних будинків.

Велику увагу енергетики приділяють очищенню води. Звичайна вода не придатна до використання в парових та водогрійних котлах. Солі, які містяться у ній, сприяють утворенню накипу, що знижує продуктивність та термін експлуатації систем живлення та котлів. Щоб уникнути аварійних ситуацій та збільшити термін експлуатації обладнання та теплової мережі, на теплоджерелі триває заміна індикаторних пластин для контролю режиму роботи хімводоочищення.

Паралельно виконується ремонт трубопроводу водогрійного котла. Під час перевірки тут було виявлено пошкоджену ділянку, яку одразу ж замінили. Також працівники теплоджерела перевірили щільність головних засувок теплових мереж, там де необхідно, проводять відповідні ремонти.

Енергетики посилили фундамент під електродвигуном вентилятора та замінили металоконструкції для його кріплення. А електрослюсарі проводять перекладку кабелів, які передають на щит керування параметри роботи пальників водогрійного котла. Всі роботи працівники теплоджерела виконують власними силами, без залучення підрядних організацій.

Наразі на теплоджерелах Києва завершується ремонтна кампанія. Тут проводять діагностику, обслуговування та ремонт водогрійних котлів, ремонтують системи горіння, перевіряють стан газо- й теплопроводів, димових труб, насосного та іншого обладнання, що працює для генерації і транспортування тепла.

 

Друк